Minister Conny Helder ervaart onze VR-bril

Op woensdag 12 oktober 2022 is op het ROC Midden Nederland in Utrecht het startsein gegeven voor het jongerenprogramma van Samen Dementievriendelijk Nederland. Hierbij was o.a. Conny Helder aanwezig, de minister voor langdurige Zorg en Sport. 

Klik hier voor het verslag hiervan van het ROC Midden Nederland.

Voor de studenten van de afdeling Welzijn waren er allerlei activiteiten georganiseerd om op interactieve wijze dementie te leren herkennen en hoe je iemand met dementie GOED kunt helpen.

Alice, Maria en Gerdien van Alzheimer Noordoost-Brabant waren ook aanwezig met de VR-dementiebril.
Enkele reacties van studenten: “Normaal is niet meer vanzelfsprekend.”, “Wauw, ik ben blij dat ik dit meegemaakt heb.”, “Jammer dat ik deze ervaring niet eerder opgedaan heb, ik zou dan meer begrip hebben gehad voor mijn oma.” en “Wat naar dat er over mij gepraat wordt terwijl ik erbij ben.”.
Enkele studenten gaven aan dat zij deze ervaring zeker kunnen gebruiken tijdens hun stage als tandartsassistente, helpende of apothekersassistente.

Ook minister Conny Helder heeft de bril nog even ervaren.

Maar wat hen het meeste bijblijft zijn die twee stoere jongens die tijdens de beleving steeds rechterop gingen zitten en het een “vette ervaring” vonden waar ze zeker wat mee kunnen.