Wereld Alzheimerdag Bibliotheek Heesch

Bibliotheek Heesch organiseert in samenwerking met Dementievriendelijk Bernheze op 21 september 2023, wereld Alzheimerdag, een gezamenlijke ochtend-activiteit. Je kunt dan ervaren hoe het is om dementie te hebben. Hiervoor ga je gebruik maken van de VR-dementiebril. De ochtend is van 9.30-12.30 uur in Bibliotheek Heesch en gratis toegankelijk na aanmelding.

VR-dementiebrillen
Deze brillen zijn door Alzheimer Nederland afdeling Noordoost-Brabant en Dementievriendelijk Bernheze aangeschaft en het is een prachtige manier om mensen kennis te laten maken met het ervaren van (beginnende) dementie. “Doordat je even kunnen meemaken wat iemand met dementie dagelijks ervaart, leer je hen beter begrijpen. Dit is de reden dat we mensen de mogelijkheid geven ook deze ervaring te laten beleven in de Bibliotheek” zegt Caroline Huibers, bibliothecaris.

Dementievriendelijk Bernheze
Dementievriendelijk Bernheze heeft speciaal opgeleide mensen voor de begeleiding tijdens de VR-dementiebril ervaring en voor een nagesprek. Zij zijn aanwezig deze ochtend. Op de site dementievriendelijkbernheze.nl kun je meer informatie vinden.

Dementheek
In de Bibliotheken van Bernheze vind je ook een Dementheek. Dit is een informatiepunt in de Bibliotheek met materiaal en informatie voor mensen die te maken hebben met dementie. Kijk voor meer informatie op onze themapagina over dementie op www.nobb.nl.

Toegang
Iedereen mag zich hiervoor aanmelden. Er zijn 3 VR-dementiebrillen beschikbaar per uur, van 9.30 tot 12.30 uur. Dit betekent dat er maximaal 9 personen kunnen deelnemen. Mocht je interesse hebben en je willen aanmelden, dan mag je een mail sturen naar carolinehuibers@nobb.nl of bellen naar 0412-451857

Datum

sep 21 2023
Verlopen!

Tijd

9:30 am - 12:30 am

Volgend Event