CASEMANAGER

De casemanager dementie is een vaste begeleider met veel kennis van dementie. Zij/hij ondersteunt en begeleidt mensen met  (het vermoeden van ) dementie en hun mantelzorgers in de thuissituatie. De casemanager dementie geeft informatie en advies over de ziekte en de gevolgen, en hoe daarmee kan worden omgegaan. De casemanager dementie kent het aanbod van ondersteuning van zorg en hulp in de regio en kan tijdig inspelen op problemen en ontwikkelingen, rekening houdend met de fase van dementie.

Bij beginnende geheugenproblemen, dus als er nog geen diagnose is, kan er al contact worden opgenomen met de casemanager dementie.

Indien er al een diagnose is, dan kan dat natuurlijk ook. Begeleiding van een casemanager wordt vergoed vanuit de zorgverzekering. Een casemanager kent het aanbod van bijvoorbeeld de dagbesteding in de regio en kijkt samen met u welke dagbesteding bij u past.

De aanmelding voor een casemanager dementie kan via de poli geriatrie of via de huisarts. Ook kan men zelf contact opnemen met een zorgaanbieder naar keuze.

Binnen de regio zijn er verschillende zorginstanties die een casemanager dementie in dienst hebben. Zoals BrabantZorg, Thuiszorg Pantein, Laverhof, Interzorg, Buurtzorg, Breederzorg. U kunt contact opnemen met 1 van de verschillende zorgaanbieders. Zij helpen u dan verder.

Voor meer uitleg en informatie gaat u naar de website van dementie.nl (klik hier).