DE VIRTUAL REALITY DEMENTIEBRIL

BELEEF DE WERELD VAN IEMAND MET DEMENTIE

Wat is een VR-dementiebril?

De dementiebril is een Virtual Reality bril met een 360 graden simulatiefilm die je in de huid laat kruipen van iemand met dementie en waarbij je zelf handelingen (met de controllers) moet verrichten. Op deze manier kunt u ervaren wat mensen met dementie in dagelijkse situaties meemaken en hoe de omgeving hierop reageert. De dementiebril helpt om het begrip voor en de kennis over mensen met dementie te vergroten.

                                                                                 

Voor wie is de VR-dementiebril?

De ervaring met de dementiebril is voor iedereen die zich betrokken voelt en meer wil weten over de belevingswereld van iemand met dementie. Als u in contact komt met iemand met dementie dan helpt het als men zich kan voorstellen wat diegene ervaart. Dan begrijpt u beter waarom hij of zij op een bepaalde manier reageert.

Wilt u de VR-dementiebril ook graag een keer ervaren?

De Virtual Reality beleving duurt ongeveer 20 minuten, daarna is er nog een nagesprek waarbij er voldoende ruimte is om met een deskundige vrijwilliger de ervaring te delen. De totale afspraak duurt ongeveer 45 minuten.

U kunt via onze contactpagina contact met ons  opnemen voor het maken van een afspraak door hier (info@dementievriendelijkbernheze.nl) te klikken.  

Wij nemen daarna contact met u op om een afspraak in te plannen. Ook is er de mogelijkheid om, ook op afspraak, iedere woensdag van de maand op een locatie in Oss de bril te ervaren. Er zijn voor particulieren geen kosten aan verbonden. Wij hebben 3 VR-dementiebrillen ter beschikking.

In de media

 

Ervaringen

Wat enkele deelnemers over de beleving met de VR-dementiebril zeggen:

“Als ik dit eerder geweten had…”.

“Wat heeft mijn moeder het druk gehad in haar hoofd”.

“Ik merkte dat ik boos werd omdat er over mij gepraat werd”.

“Ik voelde me steeds kleiner worden”.

Dit is mogelijk gemaakt door schenking van: Rabo ClubSupport, Stichting Vrienden Ouderenzorg Oss, Dementievriendelijk Bernheze en Alzheimer Nederland afdeling Noordoost-Brabant.

Klik hier voor het inzien van de flyer.