De virtual-reality dementiebril

Vanaf augustus 2022 heeft de werkgroep Dementievriendelijk Bernheze, in samenwerking met  Alzheimer Nederland Noordoost-Brabant de beschikking over 3 vr-dementiebrillen.

De dementiebril is een virtual-reality bril die de gebruiker in de beleving van iemand met dementie laat stappen door middel van een 360 graden simulatiefilm. Kortom u ervaart het dagelijkse leven door de ogen van iemand met dementie.

Wij willen de virtual-reality dementiebril inzetten om mensen een duidelijk beeld te geven van wat iemand met dementie ervaart. Als u geconfronteerd wordt met iemand met dementie dan helpt het als men kan voorstellen wat diegene ervaart. Dan begrijpt u waarom hij of zij op een bepaalde manier reageert.

We gaan de virtual-reality dementiebril altijd combineren met nagesprekken waarin we met de deelnemers praten over hun ervaringen. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Door de inzet van de virtual-reality dementiebril en de nabesprekingen geven we familie, mantelzorgers, zorgverleners, vrijwilligers en andere belangstellenden een beeld van wat dementie met iemand kan doen en hoe we de mensen met dementie en hun mantelzorgers kunnen helpen zodat ze mee kunnen blijven doen!

Wilt u de bril ook graag een keer ervaren, neem dan contact op via dit email-adres: info@dementievriendelijkbernheze.nl, het contactformulier op deze site.

Dit is mogelijk gemaakt door schenking van: Rabo ClubSupport, Stichting Vrienden Ouderenzorg Oss, Dementievriendelijk Bernheze en  Alzheimer Nederland afdeling Noordoost-Brabant.