DEMENTIEVRIENDELIJK BERNHEZE, DAAR ZORGEN WE SAMEN VOOR!

Dementievriendelijk Bernheze

Dementie, we staan er met ons allen voor om aandacht te besteden aan het onderwerp dementie en om dit bespreekbaar te maken binnen onze gemeente. Samen kijken wat we kunnen doen voor de persoon met dementie en voor de mantelzorger. Doet u mee?

In 2020 woonden in Bernheze 550 mensen met de diagnose dementie, dat betekent dat 1 op de 56 inwoners van Bernheze dementie heeft. De verwachting is dat dit aantal in 2040 verdubbeld zal zijn naar 1100 mensen met dementie.

We komen dus steeds vaker mensen in onze directe omgeving tegen die een vorm van dementie hebben. In onze familie en vriendenkring,  in onze straat, bij de sportvereniging waarvan we lid zijn of het koor waarin we zingen. Maar ook tijdens het boodschappen doen in de winkel of op straat. Mensen met dementie wonen steeds langer thuis in hun eigen omgeving.

De werkgroep Dementie Vriendelijk Bernheze zet zich sinds 2017 in voor de belangen van mensen met dementie en hun mantelzorgers zodat zij zo lang mogelijk deel uit kunnen blijven maken van de samenleving en veilig en verantwoord thuis kunnen blijven wonen.  

Wij streven naar een mensvriendelijk Bernheze met aandacht en oog voor iedereen. 

NIEUWS

Voor meer informatie per dorpskern, klik op de plaatsnaam.